mr. Karst Folkerts

Karst heeft zijn rechtenstudie gecombineerd met tennis op topsportniveau. In zijn actieve tenniscarrière leerde hij wat nodig is om een maximaal resultaat te halen. Doorzettingsvermogen en relativering waren daarbij onontbeerlijk. Van deze mentaliteit plukt Karst als advocaat nog dagelijks de vruchten.

Na zijn start bij het middelgrote advocatenkantoor La Gro advocaten in de Randstad verhuisde Karst in 2006 naar het zuiden. Eerst werkzaam bij Lawton advocaten waarna hij in 2009 mede oprichter en partner werd bij Lawwise advocaten. Vanaf 1 januari 2019 is hij samen met Kevin verder gegaan bij Boemaars-Folkerts advocaten.

Karst houdt zich voornamelijk bezig met ondernemingsrecht in de breedste zin van het woord. Overnames, aandeelhoudersovereenkomsten en -geschillen, herstructureringen van bedrijven en advisering bij (dreigende) geschillen behoren tot zijn dagelijkse praktijk. Daarnaast benoemt de rechtbank Karst regelmatig tot curator in de afwikkeling van faillissementen.

Op basis van eerlijkheid en vertrouwen een langdurige relatie met klanten opbouwen, dat is waar Karst naar streeft. Het geeft hem voldoening als hij voor zijn klanten als sparringpartner kan fungeren. Zijn drijfveer is om samen met de klant de juiste strategie te bepalen om een zo gunstig mogelijk resultaat te behalen.

Werkervaring en opleiding

Mede-oprichter van en advocaat bij Boemaars-Folkerts advocaten
Mede-oprichter van en advocaat bij Lawwise Advocaten
Advocaat bij Lawton advocaten
Advocaat bij La Gro advocaten

Studie rechten, afstudeerrichting bedrijfsrecht, Universiteit Leiden

Nevenactiviteiten en lidmaatschappen

Lid Insolad (Vereniging voor Insolventierecht Advocaten)